Historien bag den ovalformede sten

Historien bag den ovalformede sten - Evelyn & Adalyn ringene

Gennem flere hundrede år er diamanter og andre ædelsten blevet skåret ovale, men den moderne idé om den ovale sten blev først skabt i 1957 da en russisk diamant sliber ved navn Lazare Kaplan opfandt den.

Kaplan var meget talentfuld og havde særlige evner indenfor slibning af diamanter, hvilket gjorde ham i stand til at slibe meget beskadigede diamanter som andre diamant slibere anså som ubrugelige og værdiløse, til nogle af tidens smukkeste og mest værdifulde diamanter.

Guldringe

Kaplans talent indenfor diamant slibning var velkendt blandt mange, men først da han designede hvad der på engelsk kaldes “The Modern Oval Cut” fik han plads i The Jewelers International Hall of Fame.

I dag er ringe med ovalformede sten nogle af de mest populære og tidsløse ringe på markedet, og særligt i forlovelseskategorien er ringe med oval sten en tidsløs klassiker.

Historien om den ovale sten og Kaplans talent har en helt særlig og magisk betydning for os hos Smykkehjørnet, og derfor har vi valgt at føre historien om den ovale sten videre i vores ringe og lade designet inspirere af denne smukke og tidsløse stenform og historie.

Evelyn guldring

Evenlyn og Adalyn ringene er et tvillingepar - Adalyn ringen er fremstillet af 925 Sterling sølv og Evelyn ringen er belagt med 18 karat guld. På denne måde er ringene ens, men alligevel forskellige. Det er dog det samme klassiske design som udspiller sig hos begge ringe og den samme smukke og tidsløse ovale sten som går igen - så du er sikret en elegant ring med en helt særlig historie bag sig, samt et design som aldrig går af mode.